• ZŠ - Papierové zvieratká

    ZŠ - Papierové zvieratká

    Celé zimné obdobie sa žiaci na prírodovednom krúžku venujú zvieratkám. Najprv sa dozvedajú nové, zaujímavé informácie o ich živote, vyrábajú kŕmidlá pre vtáčiky, ktoré pravidelne aj prikrmujú. V jedno štvrtkové popoludnie si  žiaci zvieratká vyskúšali aj vyrobiť pomocou skladania papiera. S veľkou chuťou sa pustili do líšky, vlka, medveďa či lastovičky alebo sovy. Z vlastnoručne vyrobených zvieratiek mali obrovskú radosť. 

    Fotoalbum

  • ZŠ - Školské kolo Geografickej olympiády

    ZŠ - Školské kolo Geografickej olympiády

    Dňa 19. januára 2024 sa uskutočnilo školské kolo Geografickej olympiády, ktorá sa konala online formou. Prihlásení žiaci súťažili v jednotlivých kategóriách a viacerí z nich boli zaradení medzi úspešných riešiteľov.

    Úspešní riešitelia:

    Kategória G: Matúš Sopala (5.B), Samuel Dic (5.A), Maxim Krolak (5.A), Stanislav Petra(5.B). 

    Kategória E: Teodor Stavač (8.B), Jakub Lakata (8.A).

    Kategória F: Boris Puškáš (7.A), Dávid Jánoš (6.A), Samuel Saksa (6.A), Filip Leško (6.A), Simon Vavrek (6.A).

    Do okresného kola postupujú za každú kategóriu prví traja žiaci.

    Srdečne blahoželáme a postupujúcim žiakom želáme veľa úspechov v ďalšom kole.

  • Metodický deň

  • Riaditeľské voľno (ZŠ + MŠ)

    Riaditeľské voľno (ZŠ + MŠ)

    Milí rodičia,

    riaditeľ Spojenej školy bl. biskupa Gojdiča v zmysle zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov podľa § 150 ods. 5 udeľuje na deň 29.1.2024 (pondelok) riaditeľské voľno pre 1. a 2. stupeň ZŠ a pre MŠ. Dôvodom je konanie metodického dňa pre pedagogických zamestnancov školy.

    ŠKD nebude v prevádzke a žiaci (aj deti v MŠ) budú z obedov odhlásení.

     

  • Duchovné zamyslenie

    Duchovné zamyslenie

     

     

    Duchovné zamyslenie duchovného správcu školy o. Rastislava Baku:

    Nový rok 2024 (pdf)

     

  • ZŠ - Oznam

    ZŠ - Oznam

     

     

     

    V stredu (24.1.2024) nebude ŠPORTOVÝ KRÚŽOK.

     

  • ZŠ - Oznam

    ZŠ - Oznam

     

     

    Zajtra (10.1.2024) nebude ŠPORTOVÝ KRÚŽOK.

     

  • Christos raždajetsja!

    Dnes sa chystá Panna v jaskyni zázračne porodiť večné Slovo. Raduj sa celý vesmír, nad tou zvesťou. Oslavuj s anjelmi i pastiermi večného Boha, lebo sa nám chce zjaviť ako malé Dieťa. (kondák)

    Drahí naši rodičia a žiaci. Prajeme Vám pokojné, radostné sviatky Vianoc, nefalšovanú radosť z Narodenia nášho Pána Ježiša Krista, prežitú v kruhu svojich najdrahších. V novom roku 2024 veľa zdravia a Božieho požehnania.

    S úctou o. E. Eštvan a spoločenstvo zamestnancov školy.

  • Návšteva Hvezdárne a planetária

    Dňa 19.12.2023 sa žiaci 3. ročníka „vydali na cestu do vesmíru“ v podobe návštevy Hvezdárne  a planetária v Prešove. Pomocou audio-vizuálneho programu a jeho umeleckého vyjadrenia si vypočuli rozprávanie o vesmíre a mohli tak rozšíriť svoje prírodovedné vzdelávanie. Hviezdna sála im poskytla priestor  pre astronomické témy ako aj kultúrne vyžitie prostredníctvom náučnej  rozprávky „Alžbetkin vesmír“. Záujem žiakov o túto tému pokračoval otázkami, ktoré im boli zodpovedané sprevádzajúcim zamestnancom planetária. V priestoroch planetária si žiaci mali možnosť pozrieť výstavku o rôznych astronomických zaujímavostiach.

  • Oznam MŠ

    Oznam MŠ

    Milí rodičia,

    oznamujeme Vám, že 22.12.2023 (piatok) bude prevádzka MŠ skrátená do 15.00 hod. z prevádzkových dôvodov.

    Za pochopenie ďakujeme!

  • Oznam ŠKD

    Milí rodičia, chceme Vás informovať,

    že v piatok (22.12.2023) bude z prevádzkových dôvodov skrátená školská družina.

    Prosíme Vás, aby ste si do 15:00 hod. prevzali Vaše deti. Ďakujeme za porozumenie.

  • Oznam ZŠ

    Oznam ZŠ

    V stredu, vo štvrtok a v piatok (20.1. – 22.1.2023)

    nebudú tieto krúžky:

    ŠPORTOVÝ, PRÍRODOVEDNÝ, HÁČKOVANIE, ASTRONOMICKÝ

  • Oznam - jedáleň

    Oznam - jedáleň

    Oznamujeme stravníkom,

    že dňa 22.12.2023 /piatok/

    bude výdaj obeda skrátený.

    Výdaj obeda bude od 11:00 do 13:00 hod.

  • Oznam MŠ - prerušenie prevádzky

    Oznam MŠ - prerušenie prevádzky

    Riaditeľ Spojenej školy bl. biskupa Gojdiča oznamuje rodičom, že prevádzka MŠ bude prerušená od 23.12.2023 do 7.1.2024 z prevádzkových dôvodov. Prevádzka začne 8.1.2024 (pondelok).

  • ZŠ - Pomoc uzimeným vtáčikom

    ZŠ - Pomoc uzimeným vtáčikom

    Zima je nádherným obdobím roka. Je to najbelšie, najčistejšie, ale aj najchladnejšie ročné obdobie. Má svoje neopakovateľné čaro, ale s jej príchodom nastáva ten správny čas prikrmovať zvieratá v lese, ale aj naplniť vtáčie kŕmidlá. Počas nepriaznivých chladných zimných dní, kedy si vtáky len ťažko nájdu dostatok potravy v prírode, môžeme im pomôcť prikrmovaním. Žiaci 1. stupňa na prírodovednom krúžku sa tiež rozhodli pomôcť operencom, ktoré u nás zimujú. Vlastnoručne vyrobené kŕmidlá naplnili semiačkami tekvice a slnečnice, ktoré potom spoločne rozmiestnili na konáre stromov v okolí školy. Pevne veríme, že takto pomôžeme vtáčikom prežiť týchto pár chladných mesiacov a v jari sa nám potom odvďačia ničením škodcov a potešia nás svojím krásnym spevom.

    Fotoalbum

  • ZŠ - „Vianočný“ výlet do Košíc

    ZŠ - „Vianočný“ výlet do Košíc

    Vianočné trhy už tradične patria k mesiacu december a aj tento rok si ich môžeme užiť v plnej paráde. Majú svoje neopakovateľné čaro, všade cítiť vôňu medovníkov, vanilky, vianočný punč rozvoniava škoricou a sladkými jabĺčkami. Túto jedinečnú atmosféru si mohli v prvý decembrový týždeň dosýta vychutnať aj žiaci 2.A a 2.B triedy na Vianočných trhoch v Košiciach. Najprv navštívili Dóm sv. Alžbety, v ktorom sa pomodlili a aj niečo dozvedeli o tejto mladej svätici. Na trhoch si pochutili na výbornom horúcom čaji a vianočných cukrovinkách. Svoje putovanie centrom mesta žiaci zavŕšili návštevou bábkového divadla, v ktorom si pozreli hru A. Veselova Slniečko a snežní ľudkovia.

    Nadšení z  divadla, ale aj z „vianočného“ výletu sme sa spokojní a šťastní vracali domov.

    Fotoalbum

  • ZŠ - Školské kolo Dejepisnej olympiády

    ZŠ - Školské kolo Dejepisnej olympiády

    Začiatkom decembra sa žiaci 6. – 9. ročníka zúčastnili školského kola dejepisnej olympiády. Olympiády sa zúčastnilo 11 žiakov, z ktorých ôsmi postupujú na okresné kolo. Súťažiaci museli zvládnuť test obsahujúci otázky z monotematického celku, príslušného učiva a regionálnych dejín.

    Žiakom ďakujeme za účasť a postupujúcim na okresné kolo želáme veľa úspechov.

    Fotoalbum

  • ZŠ - Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku

    ZŠ - Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku

    Na našej škole sa uskutočnilo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Záujem zo strany žiakov bol veľmi veľký, celkovo sa ho zúčastnilo 42 žiakov z  5. – 9. ročníka. V kategórii 1A sa na 1. mieste umiestnila Nela Ragulská (7.A), 2. miesto obsadila Sofia Anna Lakatová (7.A) a na treťom mieste skončil Daniel Ferko (7.A). V kategórii 1B súťažilo 14 žiakov, z ktorých 11 bolo úspešných riešiteľov. Na 1. mieste sa umiestnila Veronika Papcunová (9.A), na 2. mieste Juraj Kopčák (8.B) a na 3. mieste skončil Adam Pejko (9.A). Všetkým ďakujeme za účasť a srdečne blahoželáme.

    Postupujúcim z prvého miesta prajeme veľa úspechov v okresnom kole.

    Fotoalbum

  • ZŠ - Pozvánka

  • ZŠ - Sviatok sv. Mikuláša

    ZŠ - Sviatok sv. Mikuláša

    Svätý Mikuláš patrí medzi najobľúbenejších svätcov a je už niekoľko storočí považovaný za patróna detí. Už v mladosti sa stal povestný svojou štedrosťou a  dobročinnosťou, ktorá ešte vzrástla, keď sa neskôr stal biskupom v Myre. Každý rok 6. decembra prichádza k všetkým deťom na návštevu tento svätý biskup. Svätý Mikuláš neobišiel ani našu školu a svojou prítomnosťou potešil malých i veľkých.  Žiaci ho čakali s veľkou láskou a radosťou a za darované balíčky ho na záver potešili peknou duchovnou piesňou. Tento svätec je príkladom obetavej lásky k blížnemu a milosrdného prístupu k človeku. Všetci sa na jeho návštevu tešíme aj o rok.

    Fotoalbum

strana: